Pasiruošimas šventėms – kaip pagaminti išskirtinius mėsos gaminių užkandžius

Lietuviai nuo seno garsėja svetingumu bei vaišingumu. Net ir netikėtai apsilankęs svečias visuomet būdavo maloniai priimtas ir gausiai vaišintas. Na, o švenčių proga mėgstame iki šiol kelti gausias vaišes. Gimtadieniai, sukaktuvės, jubiliejai, tai atmintinos šeimos šventės, kurios vis dar noriai švenčiamos. Artėjant šeimos ar metų šventėms būtina joms tinkamai pasiruošti. Vienas svarbiausių rūpesčių yra maistas. Bėgant laikui, keitėsi šventimo tradicijos, pakito ir švenčių vaišės bei patiekalai. Šiais laikais nemažai dėmesio skiriama ir patiekalų išvaizdai, ir patiekimo estetikai, kartu nepamirštant ir nepriekaištingo skonio.

Kaip pasiruošti šventėms išskirtinių užkandžių su mėsos gaminiais?

  • Šiuolaikiniam švenčių stalui svarbu išskirtinumas, estetika, subalansuotas skonis. Daugelis semiasi idėjų iš kitų šalių virtuvių receptų, tačiaų ir iš lietuviškų produktų galime pasigaminti puikių, jiems nenusileidžiančių patiekalų bei užkandžių. Kai kurių produktų verta paieškoti ir įsigyti iš anksto galbūt už patrauklesnę kainą. Taip pat visuomet pravers vietinių ūkininkų siūlomi mėsos gaminiai internetu, kuriuos paprasta išsirinkti ir įsigyti.
  • Nesunku paruošti ir patogu vaišintis, taip pat gardu ir sotu. Tai maži vieno kąsnio sumuštinukai su kaimiška dešra, šaltai rūkytu kumpiu skleis malonų aromatą ir kvies paragauti. Šiuos sumuštinukus galima gaminti su tradicine rugine duona, gaivumo suteikti pridėjus taip derančių pomidorų ar šviežių agurkų. Išskirtinumo suteiks neįprasta sumuštinukų forma. Tereikia ant duonos užtepti sviesto ir pasirinkta nedidele sausainių formele išpjauti norimos formos gabalėlius. Tokiai gamybai verčiau pasirinkti didelėmis riekėmis raikytą duoną.
  • Išskirtiniu vaišių stalo akcentu galėtų būti dekoratyviai atrodantys vėrinukai. Artėjant šventei verta įsigyti įdomesnės išvaizdos sumuštinių smeigtukų. Šiam užkandžiui naudokite spalvingų daržovių, kurias pakaitomis su mėsos gabalėliais veriame ant iešmelių. Čia puikiai tiks vytinti mėsos gaminiai, plonai pjaustyta ir susukta nugarinės riekelė, perlenktas plonas vytintos dešros griežinėlis, karštai rūkyti mėsos gaminiai, kurie puikiai derės su mėgiamos rūšies sūriu. O kartu dar pridėkite derančio vaisiaus gabalėlį, konservuoto ananaso ar abrikoso, spanguolę ar džiovintą slyvą.

Gardžių švenčių.