Kaip Padaryti Kaljaną: Kaljano Paruošimas Rūkymui

Kaljanas – tai vandens pypkė, skirta mėgautis tabako rūkymu. Jau vien dėl to kaljanas gali pasirodyti lyg koks sudėtingas prietaisas, todėl gali pasirodyti, kad jį sunku paruošti naudojimui. Taigi, tačiau taip nėra, nes tai visai nesudėtingas procesas.

Kaljano paruošimo žingsniai:

Paruoškite kaljano vazą:

Pirmiausia paimkite stiklinę vazą, kitaip dar vadinamą kaljano pagrindu, ir pastatykite ant lygaus pagrindo, pvz., stalo, o tada į vazą pripilkite vandens. Vandens reikia įpilti tiek, kad jis apsemtų kaljano stiebą maždaug 2,5 cm.

Uždėkite kaljano stiebą:

Paimkite kaljano stiebą ir sudrėkinkite guminę tarpinę. Tada kaljano stiebas lengvai užsidės ant vazos. Tokiu būdu jis tvirtai priglunda ir yra sandarus.

Pritvirtinkite kaljano žarnas:

Prieš kiekvieną rūkymo seansą prapūskite visas žarnas, kad pašalintumėte dūmų likučius. Tada tiesiog įkiškite žarną arba žarnas, priklausomai nuo kaljano modelio, į stiebą tam skirtose vietose. Įsitikinkite, kad jungtis yra hermetiška, jei reikia, naudokite gumines tarpines.

Uždėkite metalinį padėklą:

Padėkite metalinį padėklą ant kaljano stiebo, nes jis apsaugo, kad karštos anglys ar pelenai nenukristų ant stalo. Tada galite patikrinti, ar visos jungtys yra sandarios. Uždėkite ranką ant kaljano stiebo, tada siurbkite orą per žarną. Jungtys yra sandarios, jei jaučiate nedidelį rankos traukimą ir matote burbulus stiklo vazos viduje.

Paruoškite kaljano dubenį:

Į kaljano dubenį įdėkite pasirinkto tabako, tačiau nesistenkite jo suspausti, nes oras turi laisvai cirkuliuoti. Tada jį ant metalinio stiebo pritvirtinkite gumine tarpine, kad jungtis būtų hermetiška.

Pradėkite rūkyti:

Kaljano dubenį uždenkite karščio kamera arba, jei tokios neturite, nedideliu aliuminio folijos gabalėliu ir prispauskite jį prie kraštų. Tada padarykite keletą skylučių kokiu nors smailiu daiktu. Ant viršaus uždėkite keletą uždegtų anglies gabaliukų. Juos dėkite prie dubenėlio kraštų apskritimu, kad šiluma pasiskirstytų tolygiai. Palaukite keletą minučių, kol tabakas sušils, o tada traukite orą per žarną.